Ads Top

Οι καθηλωτικές φωτογραφίες που κέρδισαν το φετινό διαγωνισμό του National Geographic Τravel

Υπέροχες λήψεις του πλανήτη, αναπάντεχα στιγμιότυπα και εικόνες μοναδικής ομορφιάς από κάθε άκρη του κόσμου.

1ο βραβείο του διαγωνισμού National Geographic Τravel. 
Μια ισχυρή έκρηξη φωτίζει τις πλαγιές του ηφαιστείου Colima στο Μεξικό στις 13 Δεκεμβρίου 2015. «Ήμουν στην πόλη της Comala όταν ξαφνικά είδα τη φωτιά πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου και άρχισα να φωτογραφίζω. Δευτερόλεπτα αργότερα, μια ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη δημιούργησε ένα σύννεφο από τέφρα και ένας τεράστιος κεραυνός φώτισε τη σκοτεινή σκηνή. Ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής μου» λέει ο Sergio Tapiro Velasco που με την φωτογραφία αυτή κατέκτησε το 1ο βραβείο του διαγωνισμού National Geographic Τravel.
Δεύτερη θέση στην κατηγορία Nature/ Hiromi Kano
Κύκνοι πετούν πάνω από το νερό στον υγρότοπο Kabukurinuma στην Ιαπωνία. (Δεύτερη θέση στην κατηγορία Nature/ Hiromi Kano)
Τρίτη θέση στην κατηγορία Nature/ Tarun Sinha
Κροκόδειλοι στον ποταμό Tarcoles: «Ήθελα να αιχμαλωτίσω την αντίθεση ανάμεσα στους γιγάντιους κροκόδειλους στη στεριά κι εκείνους μέσα στο νερό. Μέσα στον λασπωμένο ποταμό τα σώμα από αυτά τα κτήνη παραμένουν κρυμμένα και μπορείς να τα δεις μόνο όταν βγαίνουν στη στεριά» (Τρίτη θέση στην κατηγορία Nature/ Tarun Sinha)
Τρίτη θέση στην κατηγορία Cities/ Misha De-Stroyev
Το ποδοσφαιρικό γήπεδο Henningsvær στα Νησιά Lofoten θεωρείται ένα από τα πιο καταπληκτικά στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο. (Τρίτη θέση στην κατηγορία Cities/ Misha De-Stroyev)
Πρώτη θέση στην κατηγορία Cities/ Norbet Fritz
Το εσωτερικό της δημοτικής βιβλιοθήκης στη Στουτγάρδη. (Πρώτη θέση στην κατηγορία Cities/ Norbet Fritz)
Τιμητική αναφορά στην κατηγορία People/ Michael Dean Morgan
Ο Ναός Besakih στο Μπαλί στέκει εδώ και περισσότερα από 1.000 χρόνια και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Εδώ οι κάτοικοι έρχονται συχνά για να προσευχηθούν και να πάρουν την ευλογία των ιερέων του ναού. (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία People/ Michael Dean Morgan)
Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Cities/ Tetsuya Hashimoto
Το συγκεκριμένο σύμπλεγμα κατοικιών στην Ιαπωνία μπορεί να είναι εξωτερικά τόσο ιδιαίτερο, όντας πολύχρωμο, αλλά εκεί μένουν απλοί άνθρωποι. (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Cities/ Tetsuya Hashimoto)
Δεύτερη θέση στην κατηγορία Cities/ Andy Yeung
Η Kowloon Walled City στο Χονγκ Κονγκ ήταν το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος του πλανήτη, με εκατοντάδες σπίτια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Η «πόλη της αναρχίας και του σκότους», όπως την αποκαλούσαν πολλοί, κατεδαφίστηκε τελικά στη δεκαετία του ’90. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά, φαίνεται πως είναι ακόμη ζωντανή και άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν εκεί. (Δεύτερη θέση στην κατηγορία Cities/ Andy Yeung)
Πρώτη θέση στην κατηγορία People/ F. Dilek Uyar
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας. Οι Μεβλεβήδες ή Μεβλεβίτες δερβίσηδες είναι ένα σουφικό τάγμα και πιστεύουν πως οι άνθρωποι γεννιούνται δύο φορές, μία από τις μητέρες τους και τη δεύτερη από το ίδιο τους το σώμα. (Πρώτη θέση στην κατηγορία People/ F. Dilek Uyar)
Τιμητική αναφορά στην κατηγορία People/ Moin Ahmed
Το επίμονο βλέμμα του άντρα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Tongi του Μπαγκλαντές, στις 23 Ιουλίου 2016 σε μια μέρα δυνατής βροχής. (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία People/ Moin Ahmed)
Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Nature/ Yutaka Takafuji
Τραβηγμένη ένα απόγευμα στις αρχές του καλοκαιριού σε ένα δάσος ενός μικρού, απομακρυσμένου χωριού στην Ιαπωνία, η φωτογραφία απαθανατίζει την μαγευτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν εκατοντάδες πυγολαμπίδες γύρω από μερικά πέτρινα σκαλιά. (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Nature/ Yutaka Takafuji)
Τρίτη θέση στην κατηγορία People/ Rodney Bursiel
«Πάντα ψάχνω διαφορετικές γωνίες και προοπτικές. Οι συνηθισμένες λήψεις στο σερφ έχουν ήδη γίνει οπότε αποφάσισα να γίνω λίγο πιο δημιουργικός. Πρέπει να την κοιτάξεις δύο φορές για να καταλάβεις», λέει ο φωτογράφος, που απαθανάτισε το στιγμιότυπο στα νησιά Φίτζι. (Τρίτη θέση στην κατηγορία People/ Rodney Bursiel)
Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Nature/ Clane Gessel
Μαρμάρινες σπηλιές στην Παταγονία. (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Nature/ Clane Gessel)
Τιμητική αναφορά στην κατηγορία People/ Jobit George
Γεφυρώνοντας το χάσμα των γενεών: Ένας πατέρας με τον γιο του κάθονται έξω από ένα τζαμί στο Νέο Δελχί της Ινδίας. (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία People/ Jobit George)
Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Nature/ Reynold Riksa Dewantara
Το Μπρόμο είναι ενεργό ηφαίστειο στην ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις αρχές του 2016 κατά τη διάρκεια μιας έντονης τότε σεισμικής δραστηριότητας που είχε ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού στο δεύτερο υψηλότερο. (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Nature/ Reynold Riksa Dewantara)
Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Cities/ Andrzej Bochenski
Μια καινούργια πόλη αναδύεται στην έρημο της Αλ Αΐν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Cities/ Andrzej Bochenski)
Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Nature/ Shane Gross
Επειδή καρχαρίες στους υφάλους της Καραϊβικής είναι γενικά «ντροπαλοί», ο φωτογράφος επέλεξε να τοποθετήσει την κάμερα σε έναν βράχο, όπου ξέρει πως πλησιάζουν συχνά. (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Nature/ Shane Gross)
Δεύτερη θέση στην κατηγορία People/ Julius Y.
Επισκέπτες παρατηρούν με περιέργεια και θαυμασμό των πίνακα του Rembrandt «yndics of the Drapers’ Guild» σε μια φωτογραφική «οφθαλμαπάτη» που μοιάζει σαν οι πρωταγωνιστές του έργου να είναι εκείνοι που παρακολουθούν το πλήθος. (Δεύτερη θέση στην κατηγορία People/ Julius Y. )


Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.