Ads Top

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μάς Δείχνει το Μπάσκετ Όπως Πραγματικά Είναι

Η νέα ταινία του Milko, με πρωταγωνιστές τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, είναι ένα μικρό έργο τέχνης.
Το Milko της ΔΕΛΤΑ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζουν την κοινή τους πορεία και ταυτίζονται για μια ακόμα φορά μέσα από τις αξίες που μοιράζονται εδώ και χρόνια, δεδομένου ότι ο Γιάννης συνεχίζει να είναι ο απόλυτος πρεσβευτής της καμπάνιας του Milko #pistepseto που ξεκίνησε το 2014.
Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας επικοινωνίας, η νέα ταινία του Milko, με πρωταγωνιστές τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, είναι ένα μικρό έργο τέχνης και ένα «μπασκετικό» μάθημα ζωής που επισφραγίζει την μακροχρόνια συνεργασία του Γιάννη με το Milko με τον καλύτερο τρόπο.
Τη σιωπή σπάει μια φωνή ακούγεται από το βάθος. Μας λέει: «Θα σου πω εγώ τι είναι μπάσκετ». Ένα synth κομμάτι παίζει χαμηλά στο background. Μια μπάλα ακούγεται να σκάει στο παρκέ. Μπλέκεται με τον φυσικό ήχο και δημιουργεί ένα καταπληκτικό ηχόχρωμα την ίδια στιγμή που βλέπουμε άδεια -αυτοσχέδια και μη- γήπεδα, αλλά και κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι, σιγά-σιγά, ετοιμάζονται να μπουν σε αυτά.
Είναι σαν να ιδρώνεις και ξαφνικά αισθάνεσαι αυτόν τον γλυκό συνδυασμό άγχους και ανυπομονησίας που είχες να νιώσεις από την εποχή που ήσουν πιτσιρίκι και έπαιζες κάθε Σάββατο πρωί αγώνα με την ομάδα της γειτονιάς σου. Ποια είναι η αθέατη στιγμή του μπάσκετ; Τι κρύβεται πίσω από την επιτυχία; Πόσος πόνος χρειάζεται για ένα χαμόγελο ευτυχίας; Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και το μπάσκετ, έχει μια αθέατη, σκληρή πλευρά. Αυτή αναλαμβάνει να μας μεταφέρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη βοήθεια του μικρού του αδερφού, Κώστα. Πρόκειται για τη νέα διαφήμιση του Milko, η οποία άρχισε να προβάλλεται προχθές.

Δεν είναι εύκολο να ακούσεις καλά λόγια στην Ελλάδα αυτή την εποχή. Τις σπάνιες φορές που τα σχόλια είναι θετικά, συνήθως εμπλέκεται η οικογένεια Αντετοκούνμπο που φαίνεται να έχει βάλει σκοπό να μας αλλάξει την κοσμοθεωρία, να διώξει την μιζέρια, να μας μάθει πως η ζωή μπορεί να είναι και ευχάριστη - αν προσπαθείς. Οι άνθρωποι πίσω από το διαφημιστικό του Milko προσπάθησαν πραγματικά και πέτυχαν να δημιουργήσουν μια υπέροχη δουλειά που ξεφεύγει από τα όρια της διαφήμισης και αγγίζει την τέχνη ταράζοντας τα νερά και εμπνέοντας τα νέα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους, όπως έκανε και ο ίδιος ο Γιάννης.


Καθώς περνούν τα λεπτά της διαφήμισης, η φάση απογειώνεται. Ο Γιάννης παρέα με το Milko μιλάει για όλα αυτά που είναι στην πραγματικότητα το μπάσκετ και την ίδια τη ζωή - για την αλήθεια, για όλα όσα πρέπει να περάσει ένας άνθρωπος από την ώρα που πιάνει για πρώτη φορά μια μπάλα στα χέρια του, μέχρι να φτάσει στη δική του κορυφή. Προπονήσεις, τραυματισμοί, πόνος, στεναχώριες, τσακωμοί, «μαντραπήδες», αποτυχημένα καρφώματα και «χλατσωτά» τρίποντα. Μοναξιά, πάθος, πόνος. Όλα αυτά αποτελούν τον «δρόμο». Η αλήθεια είναι ότι το μπάσκετ, κατά 90%, ανήκει εκεί. Απλώς εμείς τυχαίνει να απολαμβάνουμε και το υπόλοιπο 10% που αποτελεί την «αφρόκρεμα». Όπως μας επισημαίνει και το διαφημιστικό του Milko, «το μπάσκετ είναι για όλους». Για τo πιτσιρίκι που ανυπομονεί να τρέξει στο γήπεδο της γειτονιάς, τις γυναίκες, τους άνδρες, τους θρύλους της γειτονιάς, αλλά και τους πραγματικούς ήρωες του αθλήματος που αγωνίζονται με αμαξίδια. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν διακρίσεις.

Το βίντεο περνάει σημαντικά μηνύματα, ειδικά όταν ο βασικός πρωταγωνιστής του είναι ένας νέος άνθρωπος που τόλμησε να ονειρευτεί την «κορυφή» ξεκινώντας από το απόλυτο «μηδέν». Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στη καταπληκτική σκηνοθεσία που καταφέρνει να σε «πιάσει» με τη μία και να κρατήσει το ενδιαφέρον σου μέχρι το τέλος. Η επιλογή ρεαλιστικών urban εικόνων της Αθήνας του σήμερα και οι πρωταγωνιστές -πέραν του Κώστα και του Γιάννη- οι οποίοι είναι αληθινοί άνθρωποι που ζουν το μπάσκετ στη πόλη τους είναι το «κερασάκι» στη τούρτα. Αυτές οι προσπάθειες είναι άξιες προσοχής και μπράβο στο Milko που κυκλοφόρησε μια τόσο «φρέσκια» καμπάνια επικοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.