28 Μαΐου 2017

Σάλος με ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη για τον Στουρνάρα - Η εισαγγελική έρευνα και η σύγχυση για τη «σύλληψή» του

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας πρωτοδικών σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα social media κατά του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Ο εισαγγελέας παρενέβη μετά από σχετική καταγγελία που απέστειλε ο κ.Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα με σχόλια στα social media και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».
Ο υπουργός έστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που με τη σειρά της σχημάτισε δικογραφία την οποία υπέβαλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Σύγχυση με τη σύλληψη του Φιλιππάκη
Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας δεν ζητά να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για αυτό και ο κ.Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη. Για μη σύλληψη του δημοσιογράφου κάνουν λόγου πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ.
Ωστόσο, ο ίδιος ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ είχε ανακοινώσει τη σύλληψή του με ανάρτησή του στο Facebook. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα, ο κ. Φιλιππάκης έγραψε στο facebook: "Μόλις με συνέλαβαν".
"Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη", ανέφερε ο συνήγορος του δημοσιογράφου, Γιάγκος Λαμπίρης.
"Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα", σημειώνει ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη και συμπληρώνει: "Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει".

Δημοσίευση σχολίου

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search