Ads Top

Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου - τραυματίας ο πρώην πρωθυπουργός

Έκρηξη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου στις 18:30, στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, μετά από ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού σε παγιδευμένο φάκελο, τον οποίο άνοιξε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος. Ως αποστολέας του φακέλου εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες η "Ακαδημία Αθηνών" , ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πώς παρέλαβε τον φάκελο ο πρώην πρωθυπουργός.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και οι δύο συνοδοί του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες κανένας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο ζωής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει τραυματιστεί στον θώρακα, την κοιλιακή χώρα και τα κάτω άκρα, ενώ έχει και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο. Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, εισήχθη στο χειρουργείο, ωστόσο ο τραυματισμός του δεν κρίνεται πολύ σοβαρός και οι γιατροί δεν ανησυχούν. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς και θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους. Ελαφρύτερα είναι τα τραύματα του οδηγού και ενός ακόμη συνοδού.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, καθώς και η αντιτρομοκρατική. Οι γύρω δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι . Το αυτοκίνητο εξετάζεται εξονυχιστικά και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι επιτελείς της αστυνομίας έχουν δώσει εντολή στους φρουρούς όλων των πιθανών στόχων να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Έσπασαν όλα τα μέτρα ασφαλείας

Οι δράστες κατάφεραν να σπάσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας και να χτυπήσουν τον πρώην πρωθυπουργό. Ο Λουκάς Παπαδήμος επέβαινε σε μια μαύρη θωρακισμένη μερσεντές που ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Καθόταν στο πίσω κάθισμα, ενώ μπροστά βρίσκονταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και ένας ακόμη συνοδός του. Ακριβώς πίσω ήταν το συνοδευτικό της αστυνομίας, με δύο αστυνομικούς, καθώς και μια μοτοσικλέτα. Αμέσως μετά την έκρηξη οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την άμεση δράση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου δεν έσπασαν από την έκρηξη καθώς το ωστικό κύμα έμεινε μέσα στην καμπίνα.

Σοκάρει η μαρτυρία του αστυνομικού -συνοδού

Οι αστυνομικοί από το περιπολικό που έφτασε πρώτο στην οδό Μάρνη λίγα λεπτά μετά την έκρηξη είδαν καπνούς να βγαίνουν από το αυτοκίνητο, ενώ ήταν έντονη η μυρωδιά της πυρίτιδας. Αυτό που τους προκάλεσε εντύπωση ήταν ένα βαθούλωμα στην πόρτα του οδηγού, το οποίο οι αρχές ερευνούν από τι προήλθε.
Την ίδια ώρα σοκάρει η μαρτυρία αστυνομικού από τη συνοδεία του Λουκά Παπαδήμου ο οποίος ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες: «Είδα το αυτοκίνητο να σηκώνεται στον αέρα».

«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» βλέπει πίσω από το χτύπημα η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής, πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, κρύβεται η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Η ίδια τρομοκρατική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή των δέκα τρομοπακέτων, τον περασμένο Μάρτιο, ένας εκ των οποίων απευθύνονταν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Από τα δέκα τρομοπακέτα που είχαν αποσταλεί τότε, τα 8 είχαν δεσμευτεί στα κεντρικά των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για μία ακόμη πράξη του «Σχεδίου Νέμεσις», στο οποίο αναφέρονταν τα μέλη της «Συνωμοσίας» στην προκήρυξη ανάληψης, αμέσως μετά την αποστολή του δέματος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.