Ads Top

Νέα στοιχεία για την τραγωδία με την Πόρσε – Σε γνωστό ποδοσφαιριστή ανήκει το R8

Ολοένα και περιπλέκεται η υπόθεση στο τραγικό τροχαίο με την Πόρσε στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα.
Οι δύο πραγματογνώμονες άλλαξαν, στην ιστορία φαίνεται να έχει συμμετοχή ένα Audi το οποίο οδηγούσε γνωστός ποδοσφαιριστής, ενώ στο προσκήνιο έρχεται και η μαρτυρία μιας γυναίκας.
Ο Υπάτιος Πατμάνογλου- οδηγός του Honda που έχασε σε μία στιγμή σύζυγο και παιδί- είχε υποστηρίξει ότι «Ήταν ένα Audi R8 πίσω του και πρέπει να πατιόντουσαν (σ.σ. να έκαναν κόντρες). Άδειος δρόμος δύο τέτοια αυτοκίνητα, πιθανολογώ, δεν είμαι σίγουρος, να είχαν σχέσεις ή φιλίες ή απλά να έτυχε… Δύο τέτοια αυτοκίνητα σε άδειο δρόμο…».
Μάλιστα μετά τη σύγκρουση- και ενώ είχε προσπεράσει το σημείο- ο οδηγός του R8 έκανε όπισθεν και του ζήτησε αν θέλει βοήθεια: «Μου είπε ο οδηγός του Audi αφού έκανε όπισθεν «θέλεις να σε βοηθήσω;». Ο οδηγός του έκλαιγε».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, με τα videos επιβεβαιώνεται η ύπαρξη αυτού του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, οκτώ λεπτά μετά την πρόσκρουση της Porsche στο Honda Civic, ένα Audi R8 διήλθε από το σημείο και οι αστυνομικοί εντόπισαν πως ανήκει σε γνωστό ποδοσφαιριστή.
Το ρεπορτάζ συνεχίζει αναφέροντας ότι από τις 19 κάμερες που υπήρχαν στα 50 χιλιόμετρα από τα διόδια των Αφιδνών, μέχρι και το πάρκινγκ, το R8 ακολουθούσε την Porsche χωρίς ωστόσο να εμπλακεί σε κόντρα μαζί της. Απλά, τα δύο οχήματα κινούνταν σε παράλληλες πορείες. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει στις Αρχές για όλα όσα είδε να συμβαίνουν εκείνο το απόγευμα στην εθνική οδό.`

Η αλλαγή πραγματογνωμόνων

Την περασμένη Δευτέρα η Εισαγγελία Θηβών διόρισε δύο πραγματογνώμονες από τη Βοιωτία ώστε να ασχοληθούν με την υπόθεση της Porsche ωστόσο ο διορισμός τους κράτησε μόνο λίγες ώρες. Ένας ζήτησε να παραιτηθεί, κάτι το οποίο έγινε, ενώ ο δεύτερος ενεπλάκη σε τροχαίο και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Έτσι αντικαταστάθηκαν από δύο πραγματογνώμονες από την Αθήνα. Παράλληλα δύο ακόμη θα ασχοληθούν με τον αυτοκινητόδρομο και ό,τι έχει να κάνει με το οδόστρωμα, το πάρκινγκ και τις τουαλέτες. Κοιτούν αν το πάρκινγκ και οι τουαλέτες στο σημείο του δυστυχήματος έχουν κατασκευαστεί με τις σωστές προδιαγραφές.
Μάλιστα γι’ αυτό το θέμα αναμένεται να υπάρξει συνεργασία των πραγματογνωμόνων προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί στο 82,4ο χιλιόμετρο, δηλαδή ένα χιλιόμετρο πριν σκάσει το πίσω δεξιό λάστιχο της Porsche 911 S άρχισε να χάνει αέρα. Δύο είναι τα ενδεχόμενα. Πρώτον ότι το αυτοκίνητο εισήχθη στην Ελλάδα με τα συγκεκριμένα ελαστικά, τα οποία ήταν πάνω από μια δεκαετία, συνεπώς καταπονημένα, ακατάλληλα και σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα (πάνω από 250χλμ.) άρχισαν να διαλύονται. Έτσι μέσα σε ένα χιλιόμετρο το πίσω λάστιχο έχασε όλο του τον αέρα, καταστράφηκε και η Porsche μπήκε πλαγιολισθαίνοντας στο πάρκινγκ και με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Το άλλο ενδεχόμενο είναι η Porsche να πάτησε κάτι στο δρόμο και το λάστιχο να αρχίσει να ξεφουσκώνει.

Mail-φωτιά στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνει η ΕΛ.ΑΣ. και σε ένα mail που έφτασε στο αρχηγείο της λίγες ημέρες μετά το τροχαίο από μια γυναίκα όπου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το εφιαλτικό απόγευμα.
Αστυνομικές πηγές λένε ότι η γυναίκα κινούνταν με 120 χλμ. στη μεσαία λωρίδα όταν είδε τη μοιραία Porsche να την πλησιάζει σαν σίφουνας. Μάλιστα αναφέρει ότι από την ταχύτητα που πέρασε δίπλα της το δικό της αυτοκίνητο σηκώθηκε στον αέρα. Μάλιστα τρόμαξε και λίγο έλειψε να χάσει τον έλεγχο του αμαξιού. Η γυναίκα αναμένεται επόμενες ημέρες να κληθεί να δώσει αναλυτική κατάθεση.

Πηγή: eleftherostypos.gr,enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.