Κοσμος

Ερντογάν: «Οικονομική συνεργασία με Ρωσία σε αμυντική βιομηχανία και ενεργειακά»

10 Μαρτίου,0 Comments

Οι τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και των ενεργειακών αποτελούν τα βασικά στοιχεία της οικονομικής συνεργασίας της Τουρκίας με τη Ρωσία, επισήμανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Θεωρώ, ότι σήμερα βασικά στοιχεία στη οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, έγιναν η αμυντική βιομηχανία, ο ενεργειακός τομέας και άλλοι τομείς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό η ρωσική επενδυτική εταιρεία Russian Direct Investment Fund και η τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, θα επενδύσουν το ποσό των 200 εκατομμυρίων η καθεμία σε διάφορα έργα στην Ρωσία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Russian Direct Investment Fund Κιρίλ Ντμίτριεφ, «σήμερα υπεγράφη η πρώτη συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, η οποία επενδύει σε υποδομές και κατασκευές» «και μαζί θα επενδύσουμε στις κατασκευές νοσοκομείων στην επικράτεια της Ρωσίας».
Ο ίδιος προσέθεσε, ότι η τουρκική εταιρεία θα επενδύσει και σε άλλους τομείς, ενώ νωρίτερα η ρωσική επενδυτική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργηθεί ένα κοινό ρωσο-τουρκικό επενδυτικό Ταμείο με κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

You Might Also Like

0 σχόλια: