Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Η Άγκυρα προχωρά σε αντίποινα και «παγώνει» τις διπλωματικές σχέσεις με την Ολλανδία

Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει πλέον η αντιπαράθεση μεταξύ της Ολλανδίας και της Τουρκίας, με την Άγκυρα να ανακοινώνει «αντίποινα» και να παγώνει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Χάγη μέχρι νεοτέρας. 
«Θα κάνουμε αυτό που μας έκαναν. Δεν θα επιτρέπουμε σε αεροσκάφη που μεταφέρουν Ολλανδούς διπλωμάτες ή απεσταλμένους [σ.σ. της κυβέρνησης] να προσγειωθούν στην Τουρκία ή να περάσουν από τον εναέριο χώρο μας» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Noυμάν Κουρτουλμούς, προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτοί που δημιούργησαν την κρίση πρέπει τώρα να την εκτονώσουν. 
Τις κυρώσεις ανακοίνωσε ο Κουρτουλμούς

Η Άγκυρα ενημέρωσε, μάλιστα, στον πρέσβη της Ολλανδίας στην Τουρκία να μην επιστρέψει στη χώρα αλλά να παρατείνει την επίσκεψή του στην χώρα του. 
Ο Κουρτουλμούς ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση αυτή δεν αφορά τα αεροσκάφη ολλανδικών εταιριών, τα δρομολόγια των οποίων δεν θα επηρεαστούν. 
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκυρα πιθανώς να επανεξετάσει την συμφωνία με την Ε.Ε. για το προσφυγικό.

synoranews
synoranews

This is a short biography of the post author. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus nullam quis ante maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου