Ads Top

Ηχηρή παραίτηση με φόντο τις συντάξεις

Στην παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Ν. Σακελλαρίου αναφέρεται ο γερμανικός τύπος, κάνοντας λόγο για πράξη διαμαρτυρίας κατά των πολυάριθμων περικοπών των συντάξεων τα τελευταία χρόνια
«Παραίτηση του ανώτατου έλληνα δικαστή για τις περικοπές των συντάξεων» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού Focus. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «την Τετάρτη παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των πολυάριθμων περικοπών στις συντάξεις τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής των συνεχόμενων μειώσεων των συντάξεων θα οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων (σ.σ. ανέφερε ο δικαστής). Η ανακοίνωση της παραίτησής του μεταδόθηκε ζωντανά από τους περισσότερους ελληνικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Επιπλέον ο δικαστής που μετρά 42 χρόνια σταδιοδρομίας έκανε λόγο για πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού και για την υποχώρηση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να αποδεχθεί.
Σύμφωνα με τα σωματεία των ελλήνων συνταξιούχων, τα τελευταία οκτώ χρόνια οι συνταξιούχοι έχασαν μέχρι και το 60% του εισοδήματός τους. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι συντάξεις αναμένεται να μειωθούν εκ νέου έως κατά και 18%. Έτσι υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 1,8 δις ευρώ το χρόνο.
Την προηγουμένη της παραίτησης του προέδρου του ΣτΕ χιλιάδες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους. ‘Μην κόβετε άλλο τις συντάξεις. Κόψτε το σβέρκο σας' ανέγραφε ένα πανό που απευθυνόταν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Δεν φταίνε μόνο οι Βορειοκορεάτες

«Οι ΗΠΑ όφειλαν να αναστείλουν τις στρατιωτικές ασκήσεις»

Το θέμα που απασχολεί τον γερμανικό τύπο είναι οι σχέσεις της Β. Κορέας με τις ΗΠΑ λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συνάντηση των ηγετών των δυο χωρών στη Σιγκαπούρη. 
Η εφημερίδα Handelsblatt γράφει: «Ευθύνες για την τελευταία κλιμάκωση δεν φέρουν μόνο οι Βορειοκορεάτες. Ήταν διπλωματικά αδέξιο εκ μέρους των ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις ακριβώς σε αυτή τη φάση της προσέγγισης. Οι ΗΠΑ όφειλαν να τις αναστείλουν, αντί να κάνουν τη διένεξη πιο περίπλοκη κι αυτό χωρίς λόγο. Είναι απίθανο ο Κιμ Γιονγκ Ουν να ακυρώσει όντως τη Σύνοδο Κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση στη Σιγκαπούρη αποτελεί ιστορική ευκαιρία για τον ηγέτη της Β. Κορέας να μιλήσει με έναν αμερικανό πρόεδρο επί ίσοις όροις. Ωστόσο δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς πολλά από αυτή τη συνάντηση. Ο Κιμ δεν πρόκειται να αποκηρύξει ποτέ τελείως τα πυρηνικά όπλα - είναι η ασφάλεια ζωής του».

Ο δάσκαλος του πόκερ

«Ο κομμουνιστής ηγέτης στην Πιονγιάνγκ φαίνεται να κατέχει το πόκερ πολύ καλύτερα απ' ό,τι ο πρόεδρος στο Λευκό Οίκο»

Για το ίδιο θέμα η Berliner Zeitung επισημαίνει: «Ένας από τους βασικούς κανόνες του πόκερ είναι ότι δεν αφήνεις ποτέ τον αντίπαλο να δει τα χαρτιά σου. Όπως φαίνεται, ο κομμουνιστής ηγέτης στην Πιονγιάνγκ κατέχει αυτό το παλιό αμερικανικό παιχνίδι πολύ καλύτερα απ' ό,τι ο πρόεδρος στο Λευκό Οίκο. Με ευγενικές χειρονομίες και αόριστες υποσχέσεις οδήγησε τις τελευταίες εβδομάδες τον πιο ισχυρό άνδρα του κόσμου σε μια κατάσταση γλυκιάς ζάλης, την οποία ακολουθεί τώρα ένα παγωμένο ντους. Η διεξαγωγή της Συνόδου στη Σιγκαπούρη που παρουσιάστηκε από τον Τραμπ ως το γεγονός του αιώνα, είναι ξαφνικά μετέωρη. Δύσκολα μπορούν να εξακριβωθούν τα πραγματικά κίνητρα της ξαφνικής αυτής αλλαγής στη διάθεση του βορειοκορεάτη ηγέτη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κατάφερε να εκθέσει τον αυτοαποκαλούμενο μετρ των deal». 


Αλεξάνδρα Κοσμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.