Ads Top

Ο Γ.Μπουτάρης, Για Τον Θερμαϊκό, Το Οικόπεδο Του Πρώην Ορφανοτροφείου, Τα Έργα Στο Αεροδρόμιο

Την απόφαση του αν.υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, για σύσταση ενιαίου φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου χαιρέτισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ανακοίνωσε πως στην επόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το μέλλον του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος».
«Χαιρετίζω με ευχαρίστηση τη δήλωση του κ. Φάμελλου για την ίδρυση του ενιαίου φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου και ελπίζω ότι θα προχωρήσει», είπε ο κ. Μπουτάρης κατά την τοποθέτησή του.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, το περιστατικό ρύπανσης που συνέβη στη Σαλαμίνα πρέπει να αφυπνίσει και τη Θεσσαλονίκη και να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας που θα αναλαμβάνει την ευθύνη σε υποθέσεις όπως το φυτοπλαγκτόν που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Θερμαϊκό.
Για το οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως το θέμα θα συζητηθεί παρουσία και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, στην επόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη. 
Ο δήμαρχος δήλωσε επίσης, πως μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα στο κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στο πλαίσιο της ΔΕΘ, παρουσία και του κ. Άνθιμου, πρότεινε να δοθεί στον δήμο το οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου που έχει παραχωρηθεί στη Μητρόπολη για τη δημιουργία κλινικής χρονίων νοσημάτων, ώστε να μετατραπεί σε πάρκο – και σε αντάλλαγμα ο δήμος Θεσσαλονίκης να δώσει 5-10 στρέμματα από τον ελεύθερο χώρο στα Λουτρά της Θέρμης. 
«Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την ιδέα και συμφωνήσαμε να τεθεί το θέμα σε συζήτηση την επόμενη φορά που θα έρθει στην πόλη. Στη συνέχεια, επικοινώνησε μαζί μου η αρμόδια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, λέγοντας μου πως συμφωνεί με αυτή τη λύση, και πως εκτός από πάρκο, επιθυμία της κυβέρνησης είναι στο χώρο να γίνει και μια παιδική χαρά για ΑΜΕΑ», είπε ο κ. Μπουτάρης.
Επιπλέον, στο θέμα των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τον υπουργό Υποδομών-Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τη Fraport και τις αεροπορικές εταιρίες για να λυθεί το πρόβλημα.
Τέλος, με αφορμή την 82η ΔΕΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε πως η Έκθεση θα πρέπει να παραμείνει ένα καθαρά εμπορικό γεγονός. «Τι γυρεύουν οι ένοπλες δυνάμεις στη ΔΕΘ; Μπορεί ο κ. Καμένος να στήσει ένα περίπτερο στη Νέα Παραλία από 26 έως 28 Οκτωβρίου και να έρχεται ο κόσμος να θαυμάζει» σημείωσε χαρακτηριστικά. 
«Η διοίκηση Μπουτάρη αντί να ‘εκθέσει’ την πόλη, εκτέθηκε στα μάτια Ελλήνων και Κινέζων», δήλωσε ο επικεφαλής των «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης
Κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην 82η ΔΕΘ για Κινέζους επιχειρηματίες, άσκησε μέσω σημερινής ανακοίνωσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης κατάφερε να πετύχει την… πλήρη αποτυχία. Αντί η Θεσσαλονίκη να ‘εκτεθεί’ σε μια σημαντική αγορά, όπως αυτήν της Κίνας, η διοίκηση Μπουτάρη κατάφερε να εκθέσει την πόλη στα μάτια Ελλήνων και Κινέζων», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης για την εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα Τουρισμού.
«Δεν το περιμέναμε ούτε κι εμείς, ότι δεν θα καταφέρνατε να συγκεντρώσετε δέκα ανθρώπους από τους 700 Κινέζους επιχειρηματίες που βρίσκονταν στην πόλη. Μείναμε άναυδοι όταν είδαμε ότι την εκδήλωση παρακολούθησε ένας (!) Κινέζος! Δεν υπολογίζουμε, βέβαια, τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, συμμετέχοντα στο ριάλιτι Survivor, ο οποίος φυσικά, είναι αναγνωρίσιμος μεταξύ των Ελλήνων, αλλά άγνωστος μεταξύ των Κινέζων», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των «Εντάξει», «το φιάσκο με τους Κινέζους επιχειρηματίες δείχνει τη γύμνια της διοίκησης Μπουτάρη και την προχειρότητα με την οποία οργανώνει δράσεις ή συμμετέχει σε δράσεις άλλων. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία».

Α.Καρ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,analitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.