Ads Top

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγουν στους δρόμους αύριο μετά το μεσημέρι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων, μετά και τις σημερινές εξελίξεις.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επαφή με τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, ώστε να εισρεύσουν άμεσα στον Οργανισμό χρήματα από την τακτική επιχορήγηση του Ιουνίου αλλά και από την απόφαση της διαιτησίας της 8ης Μαΐου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου, Δημήτρη Τσερμενίδη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έχει προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει το θέμα της πληρωμής και αύριο αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση να υπογραφεί και από το Υπουργείο Οικονομικών. Εφόσον οι διαδικασίες δρομολογηθούν, οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να επανεξετάσουν την απόφασή τους για συνέχιση της επίσχεσης εργασίας.
«Για να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις πρέπει να εκταμιευτούν στους λογαριασμούς του προσωπικού χρήματα. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Μεταφορών και αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσουμε εκτάκτως για να λάβουμε αποφάσεις» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Δημότης Online της TV100, o κ. Τσερμενίδης.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο τα αστικά λεωφορεία να ξεκινήσουν δρομολόγια ακόμη κι εντός της αυριανής ημέρες αν δρομολογηθεί λύση του προβλήματος, ο κ. Τσερμενίδης σχολίασε: «Από τη στιγμή που θα λάβουμε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι στηρίζουμε την πόλη, τους κατοίκους και την αγορά. Αρκεί να προσδιοριστεί πότε θα γίνει η εκταμίευση. Οι εργαζόμενοι βλέπουμε και ακούμε και τους καταστηματάρχες και τους φοιτητές και τους μαθητές. Ευαισθητοποιούμαστε».
Με αυτά τα δεδομένα, η πόλη θα μείνει σίγουρα χωρίς λεωφορεία το πρωί της Τρίτης κι αναμένεται να δούμε εάν θα αλλάξει κάτι μετά τις 12 το μεσημέρι.

Τζιτζικώστας προς Σπίρτζη: Κάντε ό,τι είναι δυνατό για να επιστρέψουν τα λεωφορεία στους δρόμους

Άμεση λύση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης ζητά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς η πόλη έχει μείνει χωρίς αστικά λεωφορεία εδώ και οκτώ ημέρες. 
Ο κ. Τζιτζικώστας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, κατά την οποία ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατό από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να αρθούν οι λόγοι της κινητοποίησης των εργαζομένων και να πάψει η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων.
Μάλιστα, ζήτησε από τον υπουργό την άμεση πληρωμή των οφειλομένων προς τον ΟΑΣΘ, ώστε άμεσα να πιστωθούν τα χρήματα στον Οργανισμό και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, για να λυθούν τα χειρόφρενα.
Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε στον περιφερειάρχη ότι εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο Τρίτη 23 Μαΐου 2017 θα έχει προχωρήσει η έγκριση εκταμίευσης των απαιτούμενων ποσών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η πίστωσή τους στον ΟΑΣΘ.
Ακολούθως, ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη και τον Πρόεδρο των εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη για την παρέμβασή του στο Υπουργείο και τη δέσμευση του κ. Σπίρτζη και απηύθυνε νέα έκκληση να ανασταλούν αμέσως οι κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη ταλαιπωρία. Ζήτησα από τον Υπουργό να λυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει και έχει θέσει σε ομηρία τους πολίτες και την οικονομία όλης της Θεσσαλονίκης. Επανέλαβα ότι είναι αδιανόητο να στερείται η δυνατότητα μετακίνησης σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και να ταλαιπωρούνται επί οχτώ ημέρες εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.
Μετά τη διαβεβαίωση του κ. Σπίρτζη ότι είναι θέμα ωρών η πίστωση των χρημάτων στο λογαριασμό του ΟΑΣΘ κι από εκεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη και τον Πρόεδρο των εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη και τους απηύθυνα νέα έκκληση για άμεση επιστροφή των λεωφορείων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αύριο το πρωί στην πόλη και στο νομό πρέπει να έχουν αποκατασταθεί οι αστικές συγκοινωνίες και να λήξουν οι κινητοποιήσεις. Ζήτησα μάλιστα από τον κ. Τσερμενίδη, σε ένδειξη καλής θέλησης, να βγουν τα λεωφορεία τώρα στους δρόμους από τη στιγμή που υπάρχει η δέσμευση του Υπουργού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.