Ads Top

Θα σοβαρευτείτε ή θα γίνει της ιερόδουλης το κάγκελο...

Απαισιόδοξος και ηττοπαθής δεν ήμουν ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και τώρα είμαι βέβαια για μία υπόθεση που ό,τι λέγαμε και γράφαμε επιβεβαιώθηκε. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας…

Για να κερδίσεις έναν πόλεμο πρέπει να δώσεις μάχες. Κάποτε ήσουν αδύναμος, τώρα αναγκάζεις τον πρώην ισχυρό να τρέμει. Με στόχο τη νομιμότητα.
Το δικαστήριο έκρινε λανθασμένα γιατί απλούστατα δεν είχε το σθένος να δώσει σε άλλη ομάδα το πρωτάθλημα. Αυτό ήταν και το λάθος του. Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται και όχι υπό προϋποθέσεις. Το ποιος θα έπαιρνε το πρωτάθλημα είναι κάτι που δεν απασχολεί το δικαστήριο. Ελπίζω η δευτεροβάθμια επιτροπή, εξετάζοντας και περισσότερους μάρτυρες, να κατανοήσει πως είναι ηλίθιο να ισχυρίζεσαι πως ο παρατηρητής χτυπήθηκε αλλά δεν τραυματίστηκε.
Ό,τι είπε ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκε στο δικαστήριο. Τελείωσε και ο πρώτος παρατηρητής από τη ζωή μας, κάτι που επιβεβαιώνει πως τα στοιχεία που έγραψε στην έκθεση δεν ήταν ολόκληρη η αλήθεια. Και ως μισή η αλήθεια, είναι ψέμα.
Εκεί που έχει πλάκα, είναι στην αστυνομία. Ο Ολυμπιακός την έχει εκθέσει ουκ ολίγες φορές, το έκανε άλλη μία. Με τον Κώστα τον επικοινωνιολόγο να ισχυρίζεται πως οι αστυνομικοί τραυμάτισαν τους αστυνομικούς. Ωραία εικόνα δεν λέω, αλλά 35 χρόνια στα γήπεδα δεν την έχω πετύχει ποτέ ρε φίλε.
Η αστυνομία τελείωσε για μένα στο κεκλεισμένων των θυρών της Τούμπας το 2011. Όταν και στα μάτια μου φάνηκε πως η αστυνομία λειτούργησε σαν υπάλληλος τους. Ήρθαν 2,5 χιλιάδες αστυνομικοί σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, είχαν κουβαλήσει και εκείνα τα χελωνονιντζάκια.
Είναι λογικό λοιπόν μετά από αυτό, να γράψουν μία ολοκληρωμένη έκθεση για αυτά που έγιναν, είναι λογικό οι αξιωματικοί να μη σέβονται τους τραυματίες συναδέλφους τους, είναι λογικό να επιβάλλεται μία ανώνυμη εταιρία και να μην ελέγχουν κάμερες εκεί που επιβάλλεται βάσει νόμου, είναι λογικό να μην αναφέρουν τίποτα στην έκθεσή τους για τον αγώνα με τον Πλατανιά, είναι λογικό να αφήνουν την ποινική δίωξη του εισαγγελέα στα συρτάρια ενός τομέα τους για 18 ολόκληρες μέρες.
Να πιστέψω πως θα πάει κάποιος αξιωματικός της αστυνομίας να καταθέσει για τα όσα έγιναν με τον Πλατανιά; Δε νομίζω πως έχει κανείς τους τις… μπάλες για κάτι τέτοιο. Και αναρωτιέμαι πως είναι να είσαι απλός αστυνομικός, βλέποντας τους προϊσταμένους σου να λειτουργούν με τόση λιγοψυχία. Να μην αναρωτιέστε γιατί αυτή η χώρα είναι μπουρδέλο. Απλά έχει πολίτες χαμηλής ηθικής υπόστασης σε καίρια πόστα.
Μπορώ να συμπληρώσω και τη Ριζούπολη βέβαια στα όσα έχει προσφέρει η ελληνική αστυνομία στον Ολυμπιακό που νομιμοποιείται να λέει πως είναι κράτος. Αυτό ισχυρίζονται τουλάχιστον οι οπαδοί του και μπορεί να δείχνουν κακομαθημένοι αλλά επί της ουσίας, σε αυτό το κομμάτι είναι ρεαλιστές.
Εμείς από την πλευρά μας, δεν χρειάζεται να τσατιζόμαστε με την ανυπαρξία των θεσμών. Η δουλειά μας είναι να οδηγήσουμε το ποδόσφαιρο στη κανονικότητα του. Και έχουμε δρόμο μπροστά μας και στη δευτεροβάθμια και στο διαιτητικό και στην υπόθεση του Πλατανιά.
Δεν ξέρω πόσες πιθανότητες έχουμε, ούτε με απασχολεί. Ο ρόλος μας είναι ξεκάθαρος και αφορά στις αρχές μας. Πίεση μέχρι να μπούνε κάμερες εκεί που δεν μπαίνουν, πίεση για να μη ξανά τολμήσει οποιαδήποτε ομάδα να πειράξει αντιπάλους της στα αποδυτήρια – ο ορισμός της βλαχομαγκιάς – πίεση για να τελειώσουν πέντε - έξι αξιωματικοί της αστυνομίας από την υπηρεσία τους, πίεση για να δημιουργηθούν συνθήκες ανάδειξης του κανονικού ποδοσφαίρου.
Θέλω οι νομικοί του Ολυμπιακού να περιμένουν τις εκδικάσεις που ακολουθούν και να έχουν στο μυαλό τους το 1% της στραβής. Να τρέμουν μόνο και μόνο στην ιδέα. Θέλω οι αξιωματικοί της αστυνομίας να γνωρίζουν πως αν κάτι τους ξεφύγει στις εκθέσεις θα την ακούσουν στερεοφωνικά. Θέλω να καταλάβει η αγορά, οι χορηγοί, πως υπάρχουν ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες που μάχονται για να αλλάξουν τα δεδομένα και να γίνει ξανά ελκυστικό προϊόν το ποδόσφαιρο.
Και είμαι σίγουρος πλέον, πως άπαντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, έχουν καταλάβει πως ο ΠΑΟΚ δεν αστειεύεται. Ή το μαγαζί θα γίνει σοβαρό ή θα γίνει της ιερόδουλης το κάγκελο.

ΥΓ Με τρελαίνουν οι τύποι που λένε «τίποτα δεν έχει αλλάξει, όλα τα ίδια είναι» κτλ κτλ. Δεν ξέρω αν είναι επηρεασμένοι από την αγνότητα του οπαδικού συναισθήματος, δεν ξέρω αν η μιζέρια είναι τατουάζ πάνω τους, αυτό που ξέρω είναι πως πολλά έχουν αλλάξει.

Αν δεν τα βλέπουν, να πάνε σε οφθαλμίατρο.

πηγη: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.