Βόμβα Σαπέν - Αποκάλυψε τι ζητά το ΔΝΤ από τον Μητσοτάκη-Το ΔΝΤ διαψεύδει

«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του ΕCOFIN.
O Γάλλος υπουργός Οικονομικών κάλεσε το ΔΝΤ να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι όποιες καθυστερήσεις μπορούν να κοστίσουν πολύ στην Ελλάδα. Όπως είπε ο κ. Σαπέν, ο ίδιος δεν θεώρησε ποτέ απαραίτητη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που έγινε από άλλους για λόγους τεχνογνωσίας και αξιοπιστίας. Ωστόσο, πλέον, είναι παρόν, ανέφερε, προσθέτοντας ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση μαζί με το ΔΝΤ.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «εμμονή» του ΔΝΤ τα εργασιακά, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες. «Το ίδιο συμβαίνει και με τις απαιτήσεις για το δημοσιονομικό σύστημα και κυρίως τις συντάξεις», σημείωσε, τονίζοντας ότι το «περίεργο» στη στάση του ΔΝΤ, είναι ότι «ζητά από την ελληνική αντιπολίτευση να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης. Πρέπει να είμαστε λογικοί από πολιτικής απόψεως», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί καν να φανταστεί την περίπτωση να ζητούσε κάποιος το ίδιο από τη Γαλλία.
Ερωτηθείς σχετικά με την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ζητά το ΔΝΤ, ο κ. Σαπέν απάντησε πως προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκειμένου να διασφαλιστούν η ανάκαμψη και οι επενδύσεις. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, ότι θα συζητηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για την περίοδο μετά το 2018 και το χρέος. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «μη σοβαρό» το αίτημα για διατήρηση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μία δεκαετία.

Το ΔΝΤ διαψεύδει τον Σαπέν

Το ΔΝΤ διαψεύδει τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος υποστήριξε πως το Ταμείο έχει αξιώσει τη δέσμευση και της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή των μέτρων μετά το 2019.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της Realnews στην Ουάσιγκτον, Θανάσης Τσίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97,8, σε ερώτημα εάν το ΔΝΤ επιβεβαιώνει όσα είπε ο Μισέλ Σαπέν, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Αντρέας Αντριάνο απάντησε ότι το Ταμείο δεν έχει ζητήσει δέσμευση από την αντιπολίτευση για την εφαρμογή της συμφωνίας μετά το 2019.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ,enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου