$type=slider$snippet=hide$cate=0

Μια Ελληνίδα επιχειρηματίας στο τιμόνι

Η Μάρθα Γιαννακούδη, επικεφαλής της εταιρείας Synnous, είναι πρόεδρος της Ένωσης Γερμανίδων Επιχειρηματιών στη Ρηνανία. Για την Ελλάδα πιστεύει ότι έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Αρκεί να τις αξιοποιήσει. 
Η Μάρθα Γιαννακούδη μας υποδέχεται στα γραφεία της εταιρείας της στο Ντίσελντορφ. Το μπλε κυριαρχεί παντού, από τους πίνακες στους τοίχους μέχρι τα ενημερωτικά φυλλάδια. Η 46χρονη επιχειρηματίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νόις της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Σπούδασε στην Κολωνία και το Ντίσελντορφ γερμανική και αγγλική φιλολογία καθώς και πολιτικές επιστήμες και παρακολούθησε κάποια εξάμηνα στη Νομική Αθηνών, αλλά όπως η ίδια λέει η Ρηνανία την τράβηξε πίσω. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον οικονομικό τομέα και σε μεγάλες τράπεζες όπως η Deutsche Bank, η Commerzbank και η Citybank.
«Όλα αυτά τα χρόνια είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τι προσφέρουν τα τμήματα προσωπικού των μεγάλων εταιρειών, τόσο στους απλούς εργαζόμενους όσο και στα διευθυντικά στελέχη. Κάτι ανάλογο δεν υπάρχει στις μεσαίες επιχειρήσεις, και η ιδέα μου ήταν να μεταφέρω αυτή την τεχνογνωσία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Έτσι δημιουργήθηκε η εταιρεία Synnous το 2015. Μια νεοφυής εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει για παράδειγμα την εύρεση προσωπικού αλλά και την εκπαίδευση διευθυντικών στελεχών, διότι όπως λέει η κυρία Γιαννακούδη οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουν εταιρείες αλλά διευθυντές. Ένα καλό εργασιακό κλίμα, με αμοιβαίο σεβασμό, ικανοποιητικές αποδοχές, αναγνώριση, παροχή κινήτρων και δυνατότητα εξέλιξης των εργαζομένων, είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία Synnous παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους που αναζητούν εργασία ώστε να βελτιώσουν τον τρόπο παρουσίασης του προφίλ τους. Το τελευταίο διάστημα στο γραφείο της κυρίας Γιαννακούδη απευθύνονται όλο και περισσότεροι Έλληνες επιστήμονες που ψάχνουν δουλειά στη Γερμανία. Τους βοηθούν, για παράδειγμα, στον τρόπο σύνταξης του βιογραφικού και στην προετοιμασία των συνεντεύξεων.

Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανίδων Επιχειρηματιών στη Ρηνανία

Χώρος σεμιναρίων της νεοφυούς εταιρείας Synnous στο Ντίσελντορφ

Η Μάρθα Γιαννακούδη διαθέτει όμως και άλλη μια ενδιαφέρουσα ιδιότητα. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Γερμανίδων Επιχειρηματιών στη Ρηνανία (VdU). Στη Γερμανία λειτουργούν 16 τέτοιες ενώσεις ενώ η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανίδων Επιχειρηματιών περιλαμβάνει 1.800 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζομένους. Η Μάρθα Γιαννακούδη είναι πρόεδρος της ένωσης στη Ρηνανία, στην οποία είναι μέλη 180 επιχειρήσεις. Μια ένωση που διαχειρίζεται μια μεγάλη τράπεζα δεδομένων με γυναίκες, οι οποίες διαθέτουν πραγματικά πολλά προσόντα και μπορούν κάλλιστα να συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια μεγάλων επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να καταρρίψουν το επιχείρημα που καμιά φορά ακούγεται ότι «που να βρω μια γυναίκα με τόσα προσόντα για αυτή την υψηλόβαθμη θέση».
«Το πολύ ωραίο στην ένωση αυτή είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε γυναίκες επιχειρηματίες και να ανταλλάσσουμε απόψεις πάνω σε παρόμοια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Οι γυναίκες αυτές ανήκουν και σε άλλες επιχειρηματικές ενώσεις, δεν είναι απομονωμένες, ωστόσο χαίρονται να είναι μέλη και στη δική μας ένωση».

Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες

Πολλοί Έλληνες γιατροί ζητούν συμβουλές για τον τρόπο παρουσίασή τους κατά την αναζήτηση μιας θέσης εργασίας

Η συζήτηση βεβαίως περιστρέφεται και γύρω από την Ελλάδα και στις συμβουλές που θα μπορούσε να δώσει η κυρία Γιαννακούδη στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Καταρχάς μας απαντά ότι έχει επαφή με πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και είναι απογοητευτικά τα όσα της μεταφέρουν. Πολλοί μιλούν για πτώση του τζίρου κατά 90% ενώ το περιβάλλον στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης δεν ευνοεί την επιχειρηματικότητα. Δηλώνει πως είναι πραγματικά δύσκολο να δώσει κάποια συμβουλή, ωστόσο λέει:
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι να αναπτύξουν νέες ιδέες, να οργανωθούν καλύτερα και να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν. Στο τομέα του τουρισμού η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, τις οποίες δεν έχει εξαντλήσει γιατί δεν έχει οργανωθεί καλά. Εάν συγκρίνει κανείς την Ελλάδα με την Ισπανία μπορούν να γίνουν ακόμα πολλά πράγματα. Επιπλέον οι Έλληνες θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά σε Γερμανούς και Γάλλους τουρίστες όσον αφορά την προώθηση προϊόντων μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι Έλληνες, της δικής μου γενιάς τουλάχιστον, διαθέτουν πολύ καλή κατάρτιση και μια ιδιαίτερη επαφή με τα νέα μέσα. Μέσω του διαδικτύου θα μπορούσαν να κάνουν πολλά. Θα μπορούσαν ακόμα να προσφέρουν στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Μιλάνε θαυμάσια πολλές γλώσσες. Θα μπορούσαν να ανοίξουν τέτοια γραφεία στην Ελλάδα. Τέλος, στον τομέα της γεωργίας μπορούν να γίνουν πολλά. Με εξαιρετικά προϊόντα όπως το λάδι ή ακόμα οι μαρμελάδες μπορούν να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες».


Μαρία Ρηγούτσου

COMMENTS

Όνομα

Αθλητικα,466,Αμυνα,59,ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,17,Απόψεις,2248,Γυναίκα,3,Διασκέδαση,15,Διάφορα,1408,Εθνικά,174,Εικαστικά,1,Εκκλησία,853,Εκλογές 2014,37,Εκλογές 2015,27,Ελλαδα,4375,Ελληνοτουρκικά,138,Επικαιρότητα,69,Επισκόπηση τύπου,83,Θεσσαλονίκη,2750,ιστορικά,41,Κοινωνια,2386,Κοσμος,3284,Κυπρος,214,Μουντιάλ,30,Οικονομια,2831,Ορθοδοξία,900,ΟΤΑ,1,παιονία κιλκις,611,Περιβάλλον,8,Περιεργα,4,Πολιτικη,2546,Πολιτισμός,79,Σαν σημερα,92,Σινεμά,1,Τεχνολογία,42,Υγεία,88,ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ,1,CREATIVES,7,CULTURE,3,English,14,english edition,34,feature,37,featured,6180,featured post,21,lifestyle,41,media,27,News,208,NRS-Import,1,slider,16987,Society,7,Travel,209,video,23,zblog,4,
ltr
item
SynoraNews: Μια Ελληνίδα επιχειρηματίας στο τιμόνι
Μια Ελληνίδα επιχειρηματίας στο τιμόνι
https://1.bp.blogspot.com/-PuyA03-ftOI/WKvu6Y02koI/AAAAAAAAn50/lY5BYVilnDUgAxacfUOzcfqtTTKtZHTxACLcB/s640/2.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-PuyA03-ftOI/WKvu6Y02koI/AAAAAAAAn50/lY5BYVilnDUgAxacfUOzcfqtTTKtZHTxACLcB/s72-c/2.jpg
SynoraNews
http://synoranewsgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_921.html
http://synoranewsgr.blogspot.com/
http://synoranewsgr.blogspot.com/
http://synoranewsgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_921.html
true
1027476136815526915
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy