Ads Top

Προβοκάτσια Σκοπιανών με μάσκα «Σάλκε» - Το σκηνικό της έντασης και τα... προηγούμενα

Σκηνικό έντασης και προκλήσεων στήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη από τους περίπου 1.500 οπαδούς της Σάλκε, οι οποίοι δεν ήταν μόνο Γερμανοί, αλλά ενισχύθηκαν και με πέντε λεωφορεία που μετέφεραν ακραίους οπαδούς της Βαρντάρ Σκοπίων.
Οι τελευταίοι έφτασαν στη Θεσσαλονίκη παρά τη διαβεβαίωση που φέρεται να είχε δοθεί από τη γερμανική ομάδα ότι δεν θα έρχονταν στη Θεσσαλονίκη οπαδοί της Βαρντάρ σε έναν αγώνα που είχε χαρακτηριστεί «υψηλού κινδύνου».
Τα λεωφορεία κατευθύνθηκαν και στάθμευσαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου, ενώ Σκοπιανοί ενώθηκαν με τους Γερμανούς οπαδούς της Σάλκε. Περί τους 300 διασκέδαζαν μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες στα Λαδάδικα και δημιούργησαν επεισόδια, όταν κατευθυνόμενοι στα ξενοδοχεία τους πέταξαν βεγγαλικά και μπουκάλια κατά των αστυνομικών που τους επιτηρούσαν, για να ακολουθήσουν αντεγκλήσεις και να γίνει περιορισμένη χρήση χημικών.
Επεισόδια προκλήθηκαν και το απόγευμα στη λεωφόρο Νίκης όταν οι οπαδοί της Σάλκε είχαν αντεγκλήσεις αρχικά με οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει η τζαμαρία ενός καταστήματος και να συλληφθεί ένας 24χρονος Γερμανός. Προηγουμένως ένας Σκοπιανός είχε οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για διασταύρωση στοιχείων, διότι δεν είχε μαζί του ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι οπαδοί της Βαρντάρ μαζί με τους Γερμανούς οπαδούς της Σάλκε δύο ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία στην πλατεία του Λευκού Πύργου και αφού τους έγινε εξονυχιστικός έλεγχος οδηγήθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας

Προηγούμενα...
Τις προηγούμενες ημέρες τόσο οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Σάλκε του συνδέσμου «Ultras Gelsenkirchen» όσο και εκείνοι της Βαρντάρ, οι λεγόμενοι «Komiti», με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι, επιχείρησαν να καλλιεργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης. Θύμιζαν τον αγώνα Σάλκε - ΠΑΟΚ στις 21 Αυγούστου 2013 στο Γκελζενκίρχεν, όταν κάποιοι σήκωσαν σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επέμβαση της Αστυνομίας και να υπάρξουν τραυματίες. Οι σημαίες είχαν σηκωθεί για προφανείς λόγους πρόκλησης προς τους Ελληνες φιλάθλους και δεν ήταν «οπαδικά σύμβολα» τα οποία μπορούν να σηκώνονται ελεύθερα, όπως έγραφαν τις τελευταίες ημέρες κάποιες εφημερίδες και ιστοσελίδες στα Σκόπια επιχειρώντας να ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Ο 40χρονος Μάικ Σβιγκερσχάνσεν γνώριζε ότι οι υπεύθυνοι της Σάλκε ζήτησαν να μη γίνει μετακίνηση φιλάθλων από την ΠΓΔΜ επειδή «θα έρχονταν για φασαρία με τους νεαρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ».
Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Βαρντάρ έφτασαν στον μεθοριακό σταθμό της Δοϊράνης με τέσσερα λεωφορεία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και με ένα πέμπτο χθες το πρωί, ενώ κάποιοι μετακινήθηκαν και με ΙΧ. Σύμφωνα με τις συνοριακές Αρχές, τα λεωφορεία μετέφεραν σχεδόν τα μισά άτομα από την προβλεπόμενη χωρητικότητά τους και κάλλιστα θα μπορούσαν να επιβιβαστούν όλοι σε μόνο δύο λεωφορεία, αλλά αυτό έγινε εμφανώς για λόγους εντυπώσεων.

«Το καλοκαίρι πάλι εδώ για διακοπές στα νησιά»

Η Ανια Μέντσελ ακολούθησε τη Σάλκε στη Θεσσαλονίκη, στο πρώτο της ταξίδι στην Ελλάδα. Μαζί με τον σύζυγό της, Ντένι, θα μείνουν μέχρι την Κυριακή. «Είστε τόσο ωραίοι και φιλόξενοι, που σίγουρα θα ξανάρθουμε το καλοκαίρι για διακοπές στα νησιά. Και τι υπέροχος καιρός!» είπαν με μια φωνή, απολαμβάνοντας το ηλιόλουστο απόγευμα με μπίρες στα Λαδάδικα πριν πάρουν τον δρόμο για την Τούμπα.


Μαρία Ριτζαλέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.