Ads Top

Θύελλα για τη συνέντευξη Τραμπ:«Εναν γιατρό παρακαλώ»


Mανία και υστερία κατά των μέσων ενημέρωσης από τον Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε το όνομα του Αλεξάντερ Ακόστα για το υπουργείο Εργασίας. Μια συνέντευξη όπου ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε  κατά των δημοσιογράφων εξαπολύοντας κατηγορίες κατά πάντων την ώρα που η κυβέρνηση του διαλύεται εν μέσω αποκαλύψεων για τις σχέσεις των... εκλεκτών του με τη Ρωσία. Ο Τραμπ στην συνέντευξη Τύπου ως μαινόμενος ταύρος ξέφυγε ξεχνώντας γι ακόμη μια φορά ότι δεν είναι καζινάρχης αλλά πλανητάρχης. Στην επεισοδιακή συνέντευξη που το Der Spiegel σχολιάζει σήμερα με τον τίτλο: «Ενα γιατρό παρακαλώ» ο Τραμπ προσέφερε «θέαμα» και υπενθύμισε πόσο επικίνδυνος είναι...  
«Κληρονόμησα μία χαοτική κατάσταση» στις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο υποστήριξε και καταφέρθηκε με δριμύτητα εναντίον του «ανέντιμου» Τύπου που δεν του δίνει τα εύσημα που αξίζει. Τα μίντια «λένε ψέματα» και οι αναφορές περί σχέσεων με τη Ρωσία είναι «ψευδείς» και «ζημιώνουν» τη διμερή προσέγγιση, είπε ενώπιον των ίδιων των δημοσιογράφων.  

Επανέρχεται με νέο διάταγμα 

Δεν σταμάτησε εκεί: «εξήγγειλε ότι θα επανέλθει την επόμενη εβδομάδα με νέο διάταγμα για τη μετανάστευση... «Πρόκειται για εκδώσουμε ένα νέο διάταγμα την επόμενη εβδομάδα που θα προστατεύει πλήρως την χώρα μας» δήλωσε. «Για να είμαι ειλικρινής, κληρονόμησα μια χαοτική κατάσταση. Πρόκειται για το χάος» είπε στη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για θέσεις εργασίας που «χάθηκαν από την χώρα μας», στο «Μεξικό και αλλού» και την «καταστροφή» στη Μέση Ανατολή, υπεραμυνόμενος του χαοτικού απολογισμού της διακυβέρνησής του μόλις έναν μήνα αφότου ανέλαβε καθήκοντα.
Ενώπιον των δημοσιογράφων που είχαν προσέλθει για να καλύψουν την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μόνος στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τόνισε ότι μιλά «απευθείας» στους Αμερικανούς -«Πολλοί δημοσιογράφοι δεν σας λένε την αλήθεια». «Ο Τύπος έχει γίνει τόσο ανέντιμος που εάν δεν μιλήσουμε για αυτό, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό. Το επίπεδο της ατιμίας [των ΜΜΕ] είναι εκτός ελέγχου» υποστήριξε.

Το Russia-Trump gate

Ο Τραμπ διέψευσε τις πληροφορίες σχετικά με τις συνεχείς επαφές τον περασμένο χρόνο μεταξύ της ομάδας εκστρατείας του και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης τις συζητήσεις μεταξύ του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν του και Ρώσου διπλωμάτη στις ΗΠΑ. «Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες» είπε και πρόσθεσε: «Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για τη Ρωσία, είναι ψευδείς οι πληροφορίες, κατασκευασμένες προκειμένου να ανταμειφθούν οι Δημοκρατικοί για την ήττα που υπέστησαν και ο Τύπος που παίζει το παιχνίδι» συμπλήρωσε, υπερασπιζόμενος τους πρώην συμβούλους του.
Προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα ζητώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει το ζήτημα των «εγκληματικών διαρροών», που οδήγησαν στην παραίτηση του συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν.  Αυτές οι διαρροές «αποτελούν έργο προσώπων εντός των υπηρεσιών και πιστεύω ότι θα δείτε πως αυτό θα σταματήσει καθώς τώρα οι δικοί μας άνθρωποι έχουν αναλάβει καθήκοντα» υπογράμμισε ο Τραμπ. 

To επεισόδιο με τον δημοσιογράφο του BBC

Ο Τραμπ έδωσε τον λόγο σε έναν δημοσιογράφο του BBC σχολιάζοντας ειρωνικά:
«Είστε ένας φιλικός δημοσιογράφος; Κοιτάξτε πόσο φιλικός είναι!»
Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος δήλωσε ανήσυχος που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει κάποια ξεκάθαρη δήλωση σχετικά με τον σημιτισμό και τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον διέκοψε, για να πει σε πολύ έντονο ύφος:
«Βλέπετε, είπε ότι θα κάνει μια απλή και εύκολη ερώτηση αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι μια απλή και δίκαιη ερώτηση. Εντάξει, καθίστε κάτω καταλαβαίνω το υπόλοιπο της ερώτησης. Αυτό είναι το θέμα. Πρώτον είμαι ο λιγότερο αντι-σημιτιστής που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας. Δεύτερον, ρατσισμός. Ο λιγότερο ρατσιστής. Για την ακρίβεια τα πήγαμε πολύ καλά σε σχέση με άλλους Ρεπουμπλικάνους».
Κάπου εκεί υπήρξαν ψίθυροι από τους δημοσιογράφους, με τον Τραμπ να λέει: «Ησυχία, ησυχία, ησυχία».

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.